Vertaal deze pagina naar:

KONINGSHUIZENEr is een hoop te doen geweest rondom de Koningshuizen.

Ze zijn lid van de Maltezer Orde, zoals te lezen is op de onderstaande website.

Een kijkje in de keuken.

https://www.hethuisvanoranje.nl/


Meeting Knights of Malta

De Maltezer Orde


Fortuin van Oranje en Nassau


Macht van Oranje-Nassau


De oprichting van de Maltezer Orde vond plaats rond het jaar 1090 met als eerste Vorst-Grootmeester Gerard Thom (1090-1120) die in latere jaren zalig werd verklaard.

Volgens redelijke recente informatie (27 januari 2008) die afkomstig is van de Soevereine en Militaire Orde van St. Jan van Jerusalem van Rhodes en van Malta (SMOM, Maltezer Orde) was Prins Bernhard lid en Baljuw (Bailiff Grootkruis) van deze Orde in Nederland.

Waarom halen wij die Maltezer Orde erbij, zult u zich afvragen. Wel daarvoor is een simpele reden. Uitsluitend 's werelds rijkste en machtigste mensen zijn/waren lid.

Wat dacht u van Lee Iaocca, voormalig topman van Chrysler.

James Farrel, voormalig President van US-Steel, Konrad Adenauer, oud Bondskanselier van West-Duitsland, William Colby, oud-CIA directeur, Benito Mussolini, oud facistenleider van Italie gedurende de Tweede Wereldoorlog, Francis Joseph Spellman, oud-Kardinaal en Aardsbisschop van New York, Joseph Patrik 'Joe' Kennedy Sr. Patriarch van de Kennedy-famlie, waaruit John Fitzgerald Kennedy voormalig en vermoord US-President afkomstig is. Tenslotte de Hotelmagnaat William Barron Hilton Sr.


Koningin Beatrix staat op pagina 4, nummer 3 en we quoten:

'Queen Beatrix of The Netherlands, Bilderberg, club of Rome Major Shareholder of SHELL.'

Om dat laatste gaat het nu en het staat er niet voor niets.

Major shareholder betekent in simpele taal dat zij niet een paar aandelen heeft maar heel veel meer.

'Koningin Beatrix van Nederland, Bilderberg, club van Rome Grootaandeelhouder van SHELL. '

Het merkwaardige is dat het woord (Major Shareholder) uitsluitend bij de Koningin staat vermeld.

Was Joseph Kennedy dan zo 'arm'?


Volgens de kranten uit die tijd (Washington Post o. m.) was de Patriarch van de Kennedy Clan puissant rijk. De oud-CEO van Chrysler, Lee Iaocca, is multimiljonair, William Barron Hilton Sr.- ja, die van de Hilton Hotels - heeft nog een paar zakcentjes meer (kijk maar naar zijn kleindochters Paris Hilton en haar zus, die beiden multi-millionaire zijn).


Oud-President van de U.S. George H. W. Bush Sr. staat op pagina 5 als eerste vermeld.


Oud-President van Frankrijk Valery Giscard d'Éstang staat op diezelfde pagina op plaats 5, alsmede Oud-Generaal Alexander Haig, oud-US-Secretary of State (Minister van Buitenlandse Zaken V.S.) oud-Chief of Staff Witte Huis, Plaatsvervangend Generaal van SACEUR en Opperste bevelhebber van de NATO in die tijd. Achter die namen staat geen indicatie van hun 'mogelijke' rijkdom.


Bron: The Sovereign and Military Hospitaller Order of St. John of Jerusalem of Rhodes and of Malta (SMOM), updated 26-01-2008.


De Soevereine en Militaire Orde van St. Jan van Jerusalem van Rhodes en van Malta.


De Orde van de Kousenband

De Orde van de Kousenband bestaat sinds 1338.

Volgens de overlevering was de toenmalige Engelse vorst Edward III verliefd op een getrouwde vrouw. Toen zij haar kousenband verloor op een bal, raapte de koning hem op en gaf hem haar terug. Hij sprak daarbij de woorden "Honi soit qui mal y pense" ('Wee degene die hier kwaad van denkt') - Frans was destijds de hoftaal. Nog altijd is dit het motto van de orde. Het staat met gouden letters in de kousenband die de ridders dragen.

Naast leden van de Britse koninklijke familie telt de orde ook 24 'gewone' ridders en dames, die door de koningin worden uitgezocht vanwege hun verdiensten voor de samenleving. Daarbovenop komen de zogenoemde 'boventallige' ridders, de 'Stranger Knights' zoals buitenlandse staatshoofden.

Bron ► https://beaumonde.nl/artikel/114244/koning-willem-alexander-ridder-in-de-orde-van-de-kousenband

Nep Koning Willem-Alexander is door koningin Elizabeth in 2018 geïnstalleerd als Ridder in de Orde van de Kousenband, de hoogste ridderorde van Engeland.


Nep Koning Willem Alexander kreeg de orde tijdens het staatsbezoek in 2018.

Hier droeg ie 'm voor het eerst.