Vertaal deze pagina naar:

WAT GAAN WE DOEN WANNEER HET WATER BLIJFT STIJGEN?

04-01-2024
De Oranjesluizen in Amsterdam zijn per direct gesloten vanwege het extreem hoge water in zowel het IJmeer als het Markermeer. - Foto: VLN Nieuws - Sam de Joode
De Oranjesluizen in Amsterdam zijn per direct gesloten vanwege het extreem hoge water in zowel het IJmeer als het Markermeer. - Foto: VLN Nieuws - Sam de Joode

Een zwemvest kopen zoals Karin Bloemen dat reeds aankondigde in één van haar conferences?

In opdracht van de gemeente worden er tientallen extra grote zandzakken geplaatst in Volendam - Foto: Gemeente Edam-Volendam
In opdracht van de gemeente worden er tientallen extra grote zandzakken geplaatst in Volendam - Foto: Gemeente Edam-Volendam

Waterpeil in het Markermeer extreem hoog!

Het waterpeil in het Markermeer staat op dit moment extreem hoog. Rijkswaterstaat laat weten dat momenteel het waterpeil bij Edam op 33 cm* boven het Normaal Amsterdams Peil (NAP) staat. Daarnaast laat ze weten dat het water nog niet naar het IJsselmeer kan worden geloosd.

*) Het getal 33 cm verwijst zeer waarschijnlijk naar een boodschap voor de vrijmetselaars.

"Op dit moment staat het waterpeil in het IJsselmeer ook heel hoog en dus zijn er nog geen spuimogelijkheden", laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Het water van het Markermeer kan nu geen kant op, want de Oranjesluizen in Amsterdam zijn ook per direct gesloten vanwege het extreem hoge water.

Bron: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/330038/extreem-hoogwater-in-markermeer-kan-geen-kant-op-hoorn-verwacht-nieuwe-piek

HOOGWATER IN 1995

Foto: © Robert 't Hart, beeldbank Rijkswaterstaat CC-by - Waal bij Ochten in 1995 - De landmacht had zandzakken aangebracht uit vrees dat de dijk het zou begeven.
Foto: © Robert 't Hart, beeldbank Rijkswaterstaat CC-by - Waal bij Ochten in 1995 - De landmacht had zandzakken aangebracht uit vrees dat de dijk het zou begeven.

In de jaren negentig waren we in Nederland de mogelijkheden van watersnood bijna vergeten. Na 1926 hadden zich in het rivierengebied geen grote overstromingen meer voorgedaan, en de overstromingsramp in Zuid West-Nederland van 1953 leek ook al lang geleden. Het hoogwater van 1995 had Nederland weer wakker geschud. En ook anno 2024 worden wij weer wakker geschud door het hoge water.

In januari 1995 stegen de toch al hoge waterstanden nog verder door aanhoudende zware regenval stroomopwaarts. In Duitsland overstroomde het centrum van Keulen. Bij Lobith steeg op 25 januari het peil van de Rijn binnen een dag met twee meter, bij Zaltbommel steeg de Waal een meter. Op 31 januari bereikte het water bij Lobith een recordhoogte van 16,63 meter boven NAP. In het hele rivierengebied stond het water bijna tot de kruin van de dijken. Beelden van dijken, ondergelopen uiterwaarden en mensen met zandzakken gingen de wereld rond. Bron: https://mijngelderland.nl/inhoud/specials/verbeelding-van-de-waal/de-bijna-ramp-1995

Wat denken jullie, als er nou een echt hoogwater komt hoeveel animo zal er dan nog bestaan voor dit plan?

https://www.nieuwbouw-zaltbommel.nl/project/12302/buitenstad-zaltbommel/

HUIDIGE SITUATIE IN NEDERLAND

Tip: Stap in Uw auto of op Uw fiets en ga zelf de situatie onderzoeken in Nederland en breng verslag uit aan onze Waarheidskrant VOLK WORD(T) WAKKER, zodat wij onze lezers verder kunnen berichten.

Stuur Uw bevindingen aan: redactie@dewaarheidskrant.nl

Onderstaand bericht landde vandaag (04-01-2024) bij ons op de redactietafel:

Kunnen we dit landelijk bekend maken?

Het hoogheemraadschap/waterschap zou het water op Texel momenteel op de laagste stand (U leest het juist!) wegpompen. Dit is door een aantal rioolwerkers reeds beaamd dat het kleppensysteem te langzaam staat afgesteld. Een coördinator bij de gemeente Texel klaagde over het niet goed kunnen doorvoeren van het water omdat hoogheemraadschap het water te langzaam weg zou pompen.

Hieruit kan de conclusie getrokken worden dat het hoogheemraadschap opzettelijk meewerkt met de 17 WEF doelen en de klimaatcorruptie. Daarom nu op vele plaatsen en in vele landen natte voeten of erger en reeds in vele kruipruimtes water. Hoe kunnen we dit massaal melden dat het in heel Nederland en meerdere landen zo gaat? Hoe kunnen we mensen oproepen om het waterprobleem aan te pakken?

Dat het stijgende water niet alleen op Texel plaatsvindt moeten we in beeld gaan brengen, de vraag is hoe wij dit landelijk bekend kunnen gaan maken in Nederland? In de grote kranten wordt hier tot op heden nog nauwelijks melding van gemaakt. Op Texel is het voor de Texelaren nu zichtbaar en bekend, ook omdat op een eiland iedereen praat met elkaar en het zelf kan signaleren/vaststellen wat er werkelijk aan de hand is.


Laat het ons aub weten middels foto's uit Nederland wanneer het water in Uw gebied ook is gestegen.

Stuur de foto's naar: redactie@dewaarheidskrant.nl

Vermeld daarbij waar en wanneer de foto werd gemaakt en hoeveel het water is gestegen.

Kunnen we dit gebruiken om mensen wakker te maken? Jazeker!

Hebben we alom te maken met een stijgende waterspiegel wereldwijd?

Dat gaan wij de komende tijd onderzoeken.

Tip: Aangeraden wordt, voor diegenen die reeds in de natte en de te verwachten natte gebieden wonen en/of die binnen nu en enkele dagen onder water komen te staan, om voor minimaal 3 maanden voedsel en drinken in huis te halen of te verhuizen naar gebieden die droog blijven de komende jaren.

D E   A N D E R E   K R A N T

In Nederland gevestigde organisaties zitten achter sloop van honderden Europese rivierdammen
Door heel Europa worden sinds 2021 rivierdammen gesloopt, als onderdeel van het Open Rivers Programme (ORP). De missie van deze in Amsterdam gevestigde organisatie, die aangestuurd wordt door het World Fish Migration Foundation (WFMF) uit Groningen, is "om de rivierstroming en de biodiversiteit van de bedreigde rivieren van Europa te herstellen". De organisaties achter de dam vernietigingen claimen successen die uiterst discutabel zijn. 

Lees verder: https://deanderekrant.nl/nieuws/in-nederland-gevestigde-organisaties-zitten-achter-sloop-van-honderden-europese-rivierdammen-2023-12-26

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN

ZetaTalk leidt u door de enorme hoeveelheid informatie die door de Zeta's wordt doorgegeven in antwoord op vragen aan hun afgezant, Nancy Lieder.